Hoe vindt je een goedkope keuken?

Als je van plan bent een nieuwe keuken te kopen zijn er verschillende manieren om het aan te pakken. Ben je handig? Dan kun je keuken zelf plaatsen en flink wat besparen op arbeidskosten. Zo niet dan moet je de keuken laten plaatsen, dat kost dan wel wat, maar je kan nog steeds fors besparen op andere onderdelen.

Je kunt je keuken bij een van de bekende keukenverkopers kopen. Vergis je niet over de enorme marges die deze bedrijven maken op het verkopen van keukens, op de startprijs van een keuken zit een marge van ongeveer 60%. Geen wonder dat de verkopers zo aardig zijn! Dus als je besluit om via een bekende keukenzaak je keuken te kopen, onderhandel dan alsof je leven er vanaf hangt! De verkoper zal altijd proberen te achterhalen hoeveel jullie te besteden hebben en dan ook proberen dat volledige bedrag te spenderen, terwijl dit echt niet nodig is. Een andere goede optie is om een showmodel te nemen, hier kun je vaak een behoorlijke korting voor ontvangen.

Een nog goedkopere optie is om je keuken zelf samen te stellen. Hier kun je elk onderdeel zo goedkoop mogelijk inkopen en zo ook de keuken van je dromen samenstellen voor een veel betere prijs. Apparatuur kun je voor stuntprijzen op internet halen, bedenk eerst wat je precies allemaal nodig hebt aan apparatuur en kijk naar de prijsverschillen per merk en specificaties. Als je meerdere of alle apparatuur bij dezelfde webwinkel bestelt bespaar je op verzendkosten en een fikse korting is vaak ook nog mogelijk. Ik heb zelf goede ervaringen met http://www.veiligkopen.nu/. Ga de apparatuur die je wil uiteraard eerst even bekijken bij een keukenzaak.

De indeling van je keuken kun je via handige software die je op internet kan vinden (die van ikea bijvoorbeeld) in kaart brengen. Zo kun je ook bekijken of de indeling van je keuken wel handig is en of alle deuren wel makkelijk openkunnen, of of de wasbak niet te dicht bij het fornuis zit. De kastjes van ikea zijn van hetzelfde materiaal als kastjes van andere keukenleveranciers. Kastjes van MDF of een andere massieve houtsoort zijn een stuk duurder.

Als het huis waar je de keuken in plaatst je laatste huis is, dan kun je de keuken helemaal naar je eigen hand zetten. Mocht je nog van plan zijn om je huis binnen een jaar of 3 – 5 te verkopen dan is het verstandig om voor een courant model te gaan, oftewel een model dat een breed publiek aanspreekt. Informeer bij een makelaar over wat een courante keuken inhoudt. Kies voor luxe materialen (natuurstenen blad) en bekende merken (Bosch, Siemens, Atag,Liebherr) op het moment dat je keuken wilt gebruiken om meerwaarde aan je huis te geven.

Kijk naar het aantal decibel van je vaatwasser, de capaciteit van je afzuigkap en het aantal liters inhoud van je koelkast dit kan veel irritatie in een later stadium voorkomen. Denk goed na over hoe je de keuken wilt gebruiken en hoevel opslagruimte je nodig hebt. Er zijn veel slimme oplossingen om ruimte te besparen.


Investeer flink wat tijd in het uitzoeken van de materialen voor je keuken en je kunt flink wat besparen wat je dan weer aan een vakantie of iets anders plezierigs kunt uitgeven.

1 opmerking:

Anoniem zei

goed artikel. kijk eens op http://www.granitonatuursteen.nl/composiet-aanrechtblad.html

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag