Een nieuwe badkamer

Net als bij een keuken kun je op het kopen van een nieuwe badkamer flink wat geld besparen. Het aanschaffen van een badkamer kan behoorlijk prijzig zijn, maar ook hier liggen de marges weer hoog! Een badkamerverkoper (de broer van de keukenverkoper) is wel een goede ondersteuning bij het indelen van de badkamer.

Plaats je de badkamer in een huis waar je de rest van je leven (of in ieder geval nog een behoorlijke tijd) wilt wonen, richt dan de badkamer in naar je smaak. Ben je van plan je huis op een korte termijn (3-5 jaar) te verkopen. Denk er dan aan dat het in je voordeel kan werken bij de verkoop van je huis dat je badkamer een breed publiek aanspreekt. Neem een zogenaamde courante badkamer. Informeer bij een makelaar waar op gelet wordt bij het aanprijzen van een huis en welke specifieke badkamerfactoren een rol spelen.

Neem de tijd voor het indelen en inrichten van de badkamer en denk alles goed door. Hoe ziet het badkamergebruik in uw huishouden eruit. Moeten er vaak meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de badkamer? Kies dan voor een indeling die dit toelaat.

Kijk goed naar de eigenschappen van bijvoorbeeld de wasbakkken het bad, de kranen de douche. Zijn de wasbakken groot genoeg? Is het bad van acryl of van metaal? Baden lijken allemaal hetzelfde maar de effectieve zitruimte in een bad kan nogal verschillen, let hier op.

Ga je voor een normaal of voor een hangend toilet? Vooral bij schoonmaken is een hangend toilet hygienischer. Schoonmaken ook zeker een belangrijk element van je badkamer, al zijn er dan nog zoveel anti-kalk producten op de markt, last van kalk-aanslag krijg je toch. Kijk dus goed of je geen onbereikbare randjes hoekjes, gaatjes in je badkamer hebt die later voor ergernis kunnen zorgen.

Een dure factor bij een nieuwe badkamer is vaak de arbeid. Ga op zoek naar een goede aannemer of plaats een opdracht op werkspot.nl, hier kun je referenties zien van aannemers en bieden de aannemers tegen elkaar op! Let er op dat je het leidingwerk goed laat doen. Als je tegels er in een later stadium weer af moeten ivm met een lekkage ben je uiteindelijk nog duurder uit. Nog goedkoper is natuurlijk als je het zelf doet.

Het loomt ook om materiaal voor je droombadkamer zelf in te komen, verdiep je goed in wat er te krijgen is. Webwinkels zijn ook hier weer veel goedkoper dan dure badkamerzaken, ook pingelen behoort hier tot de opties. Stel een pakket samen van alles wat je nodig hebt en vraag offertes aan bij diverse aanbieders en laat ze tegen elkaar opbieden. Voor kranen etc doe je er goed aan om eens bij nl.hudsonreed.com te kijken, goede prijzen voor prima kwaliteit.

Veel succes bij het vinden van uw ideale badkamer!

Geen opmerkingen:

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag