Keukenverkopers zijn niet uw vrienden

Keukenverkopers, Meubelverkopers, Autoverkopers ze hebben allemaal hetzelfde doel: zoveel mogelijk verkopen. Waarom? Omdat ze per vaak per verkochte keuken provisie ontvangen.

Als naive koper wordt je al snel overrompeld door de gelikte trucs van deze verkopers. Op het moment dat je bekend met de aanpak van verkopers herken je al heel snel de aanpak die ze hanteren.

Hieronder een lijstje van de trucs die de keukenverkopers kunnen hanteren om u een keuken aan te smeren.

1) Ze zullen zich zo symphatiek mogelijk richting u opstellen, u hebt het idee een goede en speciale behandeling te ontvangen. Uiteindelijk bent een wandelende portemonnee en zal deze verkopen proberen u een zo duur mogelijke keuken aan te smeren.

2) Keukenverkopers bieden altijd korting, er zit een enorme marge op keukens en de verkopers zullen al altijd een behoorlijke korting bieden om u over de streep te trekken. Ze zullen altijd zeggen dat de korting eenmalig is en even op een andere plek overleggen met zijn manager om u nog meer het idee te geven dat u speciaal bent en dat niemand anders een dergelijke korting ontvangt. Dat is niet zo, een dergelijke truuc wordt bij iedereen uitgevoerd.

3) Keukenverkopers zullen ook altijd uw budget willen weten, uiteraard wilt u minder uitgeven dan u maximaal te besteden hebt, maar de verkopers gaan hun best doen om zoveel mogelijk provisie aan u te verdienen. De verkoper zal ook proberen de meest dominante partij proberen te beinvloeden.

4) Extra’s worden ook veel gebruikt in folders en reclame’s om u te lokken, laat u hierdoor niet foppen. Het betreft vaak goedkope dingen waar u eigenlijk niets aan heeft. Vraag uzelf af, als ze zoveel kunnen weggeven hoeveel verdienen ze dan wel niet op een keuken.

5) Op het moment dat u te kennen hebt gegeven dat u interesse hebt in de keuken, zal de verkoper u onder druk proberen te zetten. Zinnetjes “De aanbieding is alleen vandaag geldig”, zullen de revue passeren. De sfeer van gesprek kan ook omslaan, waardoor je je bijna gedwongen voelt om de keuken te kopen. Laat je niet intimideren, zolang u niets tekent is er werkelijk niets wat u aan de keuken bindt.

Wees alert op de bovenstaande zaken en bezoek meerdere zaken indien u van plan uw keuken bij een dergelijke zaak aan te schaffen. Bespreek goed met uw partner dat u enkel gaat informeren en maak goed afspraken over dat u niet direct een beslissing gaat nemen.

Controleer goed de offerte voordat u tekent en vergelijk zeker een aantal offertes. Bekijk goed wat u nodig hebt in uw keuken en laat u geen onnodige zaken aansmeren. Informeer goed naar de specificaties van de keuken wat betreft luchtafvoer, decibel en energieverbruik dat kan verassingen in een later stadium voorkomen.

Als u tijd heeft, en u bent zelf een beetje handig overweeg dan op zijn minst om zelf de keuken te plaatsen en de onderdelen los bij elkaar te shoppen. Dan stopt u het grootste deel van de marge van de keukenverkoper in uw eigen zak, voor een leuke vakantie of iets anders!

3 opmerkingen:

abtach zei

Ik ben zelf keukenverkoper bij gramo keuken & bad in beverwijk en je verhaal klopt deels...Ik ga niet een klant chagrijnig aanspreken ik vindt het leuk de omgang met klanten daarom ben ik verkoper. Ik vraag een budget zodat ik niet een keuken van 20000 ga uitrekenen terwijl de klant maar 5000 te besteden heeft. Wij hebben wel marges maar ook een back office met 4 man personeel voor service, problemen en alles te bestellen etc. Die moeten ook betaald worden. En welke ondernemer die de risico's neemt en zich eigen de pleuris werkt wil geen geld verdienen!! ken zo wel doorgaan maar ja...

geert zei

Pff.. Dit stuk is echt door een amateur geschreven zeg.. Natuurlijk draait het derom dat je vrolijk bent en dat je succes gericht bent.. Anders moet je lekker een niet commerciele baan nemen.. Kijk alleen al naar de site waarop de tekst staat. De ene reclame na de andere reclame.. Het gebruik maken van de reclame ruimte is zeker gratis? Meerdere verwijzingen naar keukenboeren enz.. Dit is weer zoeen situtaie van de pot die de ketel verwijd.. De gehele wereld draaid om verkopen en zelfs prutsers die dit schrijven zijn afhankelijk van de commerciele jongens die zorgen dat de site gevuld word met reclames.. Ik ben blij dat je in de fantasie wereld leeft dat alleen goede bedrijven het beste voor hebben met de klant.. Je kan het beste bedrijf hebben ter wereld en de beste service leveren maar als der geen stuiver binnenkomt dan heb je alsnog een probleem.. Het is altijd de schuld van de verkoper maar als ik een keuken koop dan weet ik dat ik geen 20000 euro wil uitgeven.. Dan kan de verkoper lullen als brugman maar alleen een labiel persoon laat zich zoiest aan praten.. Ik word zo moe van mensen die het altijd beter weten waar een bedrijf aan moet voldoen.. Als je echt verstand van zaken of de wereld had dan was je niet gekomen met dit uiterst onrealistisch blog.. Hopelijk doe je binnenkort je roze brilletje af.. Met vriendelijke groet Geert

Jeffrey zei

@ abtach, @ Geert, jullie hebben helemaal gelijk, zonder een blik op geld draait de wereld niet, ze hebben het over marges, pff zonder die marge kan die keuken ook niet aan de deur afgeleverd worden, en inderdaad de mensen op kantoor moeten ook betaald worden ja!! Ondernemerschap heeft de schrijver totaal geen benul van, hij of zij kan beter thuis gaan zitten klagentegen zijn hond of cavia, die zullen het wel geloven maar ik hoop dat het gros van de mensen die hier komen toch wel beter weten.
Wil je advies, dan zal er betaald moeten worden, zo simpel is het!!!!

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag