Huizenprijzen blijven stijgen, minder huizen verkochtIn dure regio's als Haarlem,Delft en Amsterdam zijn in de eerste vier maanden van dit jaar een kwart minder huizen verkocht dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Ook de verkoop van huizen in het hogere segment andere regio's werd minder. In dure regio's werden er in de eerste drie maanden van 2008 minder huizen verkocht.
Dat wijzen cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) uit. Hoewel het aanbod met 3% toenam, zijn er in heel Nederland 8% minder huizen verkocht dan in de laatste vier maanden van vorig jaar.Het aantal vrijstaande huizen dat verkocht werd liep het meest terug, met 16%. Het aantal verkochte hoek- en tussenwoningen daalde ook fors met 9%. Het aantal verkochte Appartementen en twee-onder-een-kaphuizen daalden 13%.
Volgens de NVM lijkt het erop dat de kredietcrisis in de VS de consument voorzichtiger heeft gemaakt.Toch stijgen de huizen nog steeds, zij het minder hard dan in voorgaande jaren. gemiddelde stijging bedraagt 0,4%. Appartementen daalden echter in waarde. Een gemiddelde woning kost nu 244.000 euro. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2007 bedraagt de toename 3,2%.Huizenprijzen


Niet alleen werden er het eerste kwartaal van dit jaar minder huizen verkocht, huizen staan ook fors langer te koop. Vrijstaande huizen staan nu bijna 150 dagen te koop, tussenwoningen en appartementen wisselen gemiddeld na zo'n 70 dagen van eigenaar.
De NVM voorspelt dat de huizenprijzen dit jaar met 2% stijgen. Vorig jaar bedroeg de stijging nog 4 procent. De hoogste stijging, met 3%, verwacht de vereniging in Utrecht. In Zeeland wordt een daling met 2% voorspeld.

Geen opmerkingen:

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag