Aantal verkochte huizen fluctueert sterk

Volgens de prijsindex bestaande koopwoningen (PBK) waren de verkochte bestaande koopwoningen in April 2008 gemiddeld 3,8% dan in April 2007. De prijsstijging is de laagste van de afgelopen 14 maanden.

Alle verschillende soorten woningtypen zijn in prijs gestegen. De prijs van vrijstaande huizen is met 4,6% het meest gestegen. De prijzen van twee-onder-een-kapwoningen namen met 3,0 procent het minst toe. De prijzen lagen in alle provincies hoger dan een jaar daarvoor. Noord-Holland was wederom, evenals in andere maanden de grootste stijger. In deze provincie waren de huizenprijzen 7,2% hoger dan in april 2007. de provincie Zeeland liet de kleinste prijsstijging zien met een magere 1,1 procent.

Tegenover maart dit jaar stegen de prijzen van bestaande woningen in april met 0,1 procent. De prijzen stegen het meest in Flevoland. In een aantal provincies daalden de prijzen, het hardst in Limburg.

In april 2008 zijn 18.500 bestaande woningen van eigenaar gewisseld. Dat is 18% meer dan in april 2007. Bijna 44% meer appartementen zijn van eigenaar gewisseld dan een jaar eerder. Het aantal verkochte woningen fluctueert sterk van maand tot maand. In maart was het nog 21% minder dan een jaar eerder.

Geen opmerkingen:

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag