Verbeterde zonne-energie oplossing voor huizenWetenschappers van MIT zijn vandaag naar buiten gekomen met wat zij noemen een revolutionaire ontwikkeling. Geinspireerd door fotosynthese zoals dat bij planten plaatsvindt hebben zij juist het opslaan van door zonnepanelen gegenereerde energie verbeterd. Planten hebben ook de hele dag door energie nodig en ook zij slaan energie die ontstaat bij fotosynthese op.

De wetenschappers Daniel Nocera en Matthew Kanan hebben een goedkope en efficiente manier gevonden om opgewekte energie op te slaan. De opgewekte energie wordt gebruikt om water te splitsen in waterstof en zuurstof. Deze gassen kunnen veilig en afzonderlijk van elkaar opgeslagen worden om later in een brandstofcel gecombineerd te worden. De energie die dan ontstaat kan gebruikt worden om je tv, computer te voorzien van electriciteit of zelfs je electrische auto op te laden, het enige afval wat er gegenereerd wordt is water wat door het systeem hergebruikt kan worden.

Een soortgelijke oplossing bestaat reeds en wordt toegepast in het bedrijfsleven, echter de wetenschappers hebben deze methode nu weten aan te passen zodat hij ook thuis bruikbaar is. De nieuwe methode kan op kamertemperatuur en met normaal water werken.

Daniel Nocera geeft aan dat er nog wel aanpassingen gedaan moeten worden om het product commercieel beschikbaar te maken en verwacht 'zijn' systeem over een jaar of 10 in veel huishoudens terug te zien.

Zijn we dan straks eindelijk van de Eneco, Nuon en Essent af? Ik hoop het!

Geen opmerkingen:

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag