Kleine stijging huizenprijzen in december 2008

Het CBS meldt dat de prijs voor een verkochte bestaande woning is in december met 0,2% gestegen. In november zakte de prijs nog met 0,9%. 1 jaar geleden lagen de prijzen in december 1,6% hoger.

Deze cijfers geven echter geen actueel beeld van de huizenmarkt, dit betreft nog veelal ‘oude’ transacties die in augustus of september hebben plaats gevonden.

Duidelijker beeld
Een beter beeld van de actuele situatie in de huizenmarkt kan men beter kijken naar de cijfers van voorlopige koopcontracten. Deze gegevens hanteert de NVM om een kwartaalrapportage samen te stellen. Zij meldden een prijsdaling van 2.5% in het laatste kwartaal van 2008, voor het totale overzicht van 2008 kwam de NVM op een daling van 1,8%

Meer huizen verkocht dan in november
Het CBS meldt ook dat het aantal transacties met 45% is gestegen ten opzichte van november (16.800 huizen). Dit lijkt een jaarlijks patroon te zijn, daar er in december traditioneel meer woningen verkocht worden.

1 opmerking:

Bouwkundige keuring Den Haag zei

Kleine stijging? Nou het is een gekke huis met name in Amsterdam en Utrecht. Mensen kopen gewoon blind zonder bouwkundige keuring te laten uitvoeren.
In Almere, Den Haag, Rotterdam hecht men nog waarde aan een bouwkundige keuring.

Mvrgr,
ing Safwat Nabi
Bouwkundigekeuring-almere.nl
bouwkundige-keuringamsterdam.nl
bouwkundigekeuring-denhaag.nl
bouwkundige-keuringrotterdan.nl
bouwkundigekeuring-hilversum.nl

Huizen te koop in Utrecht

Huizen te koop in Amsterdam

Huizen te koop in Haarlem

Huizen te koop in den Haag